Een roadtrip van België naar het hart van Portugal met onze 17-jarige camper en twee kinderen van 9 en 16 jaar.

Helaas hebben we een gebroken lens op onze camera ervaren, dus alles wat we hebben, zijn foto 's gemaakt met de telefoon van mijn partner.

Dit is een groot probleem, dat me tot op de dag van vandaag (een jaar later) nog steeds achtervolgt! ..Of is het een reden om terug te gaan?...hmm?

Daytrip

Afbeelding

This page is a part of:

São João da Pesqueira

De kampeerplek, Gelegen naast het gemeenschappelijke voetbalveld, dat ook een charmante kleine speeltuin bevat, biedt deze locatie meer dan alleen een plek voor uw camper. Voor het aangrenzende openbare zwembad geldt een toegangsprijs. Hoewel ik me de exacte kosten voor deze parkeerplaats niet kan herinneren, kan ik je verzekeren dat Portugal over het algemeen erg budgetvriendelijk is.

Sao Joao da Pesqueira kan een swinkelcentrum, maar het is genesteld in een prachtig landschap.

Afbeelding

Recommendation

Afbeelding

Tasquinha da Praça

This page is best viewed in:
Average: 5 (3 votes)

Rua da Figueira
5130 São João da Pesqueira
Portugal

Een opvallend kenmerk van deze stad is een lokale eetgelegenheid die zowel uitnodigend als betaalbaar is. Het beschikt over een wijnkelder gevuld met een uitgebreide verscheidenheid aan Portugese wijnen. Dit was mijn eerste bezoek aan een echt Portugees restaurant en het overtrof mijn verwachtingen aangenaam. De viering voor mijn zintuigen ging gepaard met de buitengewone warmte van de eigenaren van het restaurant.

Ze hebben het geweldig gedaaninspanningen om in het Engels met ons te communiceren, waarbij hun zoon als onze verhuurder optreedt vanwege zijn taalvaardigheid. We vonden het ook leuk om hem later in een voetbalwedstrijd te zien spelen.

Daytrip

Afbeelding

This page is a part of:

Brand in Fundao

Fundao was een geplande stop op onze reis, maar een uitgebreide bosbrand in het gebied maakte een omweg noodzakelijk, waardoor we anderhalf uur afwijken van ons beoogde pad. Bijgevolg hebben we onze route omgeleid naar Castelo Branco, dat ongeveer een uur rijden was.

Terugkijkend op de bosbrand was de reactie overweldigend: zes luchttankers, 120 brandweerwagens en meer dan 500 speciale Firhet personeel werd gemobiliseerd om de vlammen te bestrijden. Op dat moment kwamen we een app tegen met gedetailleerde informatie over aanhoudende bosbranden in Portugal. Het avondnieuws presenteerde opvallende beelden die bijna niet te geloven waren.

Daarmee ging onze reis verder richting Castelo Branco...

Afbeelding

Daytrip

Afbeelding

This page is a part of:

Castelo Branco

Na een heerlijke middagmaaltijd van "Backelau" - Portugese gedroogde kabeljauw en eieren - gingen we wandelen in Castelo Branco. Maar om eerlijk te zijn, we werden er snel moe van. We zijn echt geen stadsmensen, we houden van de natuur, dus we reden een paar kilometer verder totdat we een plek vonden die ons aansprak. Een wandeling van 5 kilometer was een goed begin na de lange reis.

Daytrip

Afbeelding

This page is a part of:

Oleiros


Het dorp Oleiros lag op ongeveer 30 minuten lopen. Het had alle nodige faciliteiten, waaronder supermarkten, een apotheek, restaurants, enz.

Recommendation

Afbeelding

Praia Fluvial de Oleiros

This page is best viewed in:
Average: 5 (1 vote)

EN 238
6160-301 Oleiros
Portugal

Het eerste rivierstrand (Praia Fluvial) dat we in Portugal bezochten, was een heerlijke ervaring. De kinderen hebben genoten van het gratis zwemmen. Tot onze verbazing waren er twee badmeesters aanwezig. Dit hadden we niet verwacht op een rivierstrand.

Onze camping lag op slechts 2 minuten lopen van de Praia Fluvial en was uitgerust met een speeltuin, restaurant, bar, warme douches en een barbecue die gasten konden gebruikense gratis.

De Portugezen gebruikten geen houtskool, maar dennenappels en ander verzameld hout. Rond 18.00 uur werd de BBQ aangestoken en continu gebruikt tot 23.30 uur. Het werd een ontmoetingsplaats om te kletsen met lokale toeristen en creëerde een heerlijk gezellige sfeer.

Daytrip

Afbeelding

This page is a part of:

Figueiró dos Vinhos

"Een wandeling... alweer," kreunden de kinderen vanaf de achterbank. Ze werden moe van de vermoeiende wandelingen die Portugal biedt

Door de protesten van de child.ren werd het een bescheiden wandeling door de binnenstad. De kerkdienst was net afgelopen toen we aankwamen bij de typisch Portugese kerk. Er kwamen gemakkelijk honderd mensen uit het gebouw. Geloof is nog steeds erg aanwezig in de havenugal. We vervolgden onze vakantie richting Tomar.

Daytrip

Afbeelding

This page is a part of:

Tomar

Onze verwachtingen voor Tomar waren van een oud middeleeuws dorp met veel Romeinse invloeden. De realiteit is echter een moderne STAD. De prijzen rond het klooster van Christus waren vergelijkbaar met die thuis. In de voorgaande dagen merkten we minstens vier keer per dag op hoe ontzettend goedkoop alles is in Portugal. We besloten snel om het centrum van Tomar over te slaan.

De grote schommel en de wandeling rond dehet Convent van Christus was voor ons aangenamer dan het centrum van Tomar. Misschien waren we een beetje te moe om de schoonheid van Tomar te waarderen; dat zou ook het geval kunnen zijn.

Recommendation

Afbeelding

Quinta das Lameiras

This page is best viewed in:
Average: 5 (1 vote)

Rua Principal
2300-187 Tomar
Portugal

Onze eerste Quinta, "Quinta das Lameiras", is een mooie, gezellige kleine boerderij. Er liep een paard rond op de kampeerterreinen en in het begin dachten we: "Hopelijk beschadigt het de camper niet", maar het paard was zo zachtaardig dat onze nervositeit snel in vriendschap veranderde. We hadden toegang tot de keuken, wasruimte, douche en toilet. Die avond maakten we een vegetarische pasta met lokale productens die we uit hun koelkast konden kopen. Alles was netjes en schoon.

We hebben genoten van een gezellig biertje met de host en zijn familie. De host sprak vloeiend Engels. Het waren zeer aangename mensen, een echte aanrader!

Daytrip

Afbeelding

This page is a part of:

Nazaré

Nazaré, een prachtig vissersdorp aan de Portugese kust, staat bekend om zijn prachtige stranden en uitstekende surfomstandigheden, waardoor het een paradijs is voor strandliefhebbers. Ook hier vonden we gratis parkeren op slechts 10 minuten lopen van de kust. Terwijl ik dit schrijf, realiseer ik me dat we nooit een cent hebben hoeven betalen om ergens te parkeren. Portugal is goedkoop, had ik dat al gezegd? Het kan niet genoeg worden gezegd. We rarely gekookt, omdat we uit eten gingen tegen prijzen waar je hier nauwelijks een Big Mac kunt krijgen. Zelfs aan de kust geloof ik dat we ongeveer € 70 betaalden voor een maaltijd met uitzicht op zee voor ons vieren.

Een absolute aanrader is de beroemde Nazaré-kabelbaan. In slechts 2 minuten ben je op het hoogste punt van Nazaré, plotseling te midden van de wolken. De wandeling terug naar beneden leidde ons naar het surfgebied van Nazaré. De hoogste golfooit hier opgenomen was 26,21 meter, gesurft door Sebastian Steudtner, een Duitse surfer. Maar de zee was te koud voor ons - niet dat we ambitie hadden om te surfen. Zelfs in wat de lokale surfers kalme zeeën noemden, was het veel te gevaarlijk om me op zo 'n board te krijgen.

Recommendation

Afbeelding

Yelloh Village Portugal

This page is best viewed in:
Average: 5 (1 vote)

Rua Vasco da Gama
2460 Alcobaça
Portugal

We hadden een verkeerde afslag genomen en deze camping stond niet op onze route, maar we zijn erg blij met de fout die we hebben gemaakt!

Een hele mooie camping die zeker voldoet aan Noord-Europese normen. Fitnesscentrum op 200 meter, strand op 500 meter, supermarkt op 10 minuten lopen. Er was een animatieprogramma voor kinderen en avondentertainment door een Portugese zangeres.ticuleus gerangschikt, wat een zeldzaamheid is in Midden-Portugal. Bijgevolg was de prijs aanzienlijk hoger.

Onze dochter, die had verlangd naar andere kinderen om mee te spelen, was binnen 10 minuten met nieuwe vrienden in het zwembad te vinden. Ze maakte snel een Engelssprekende vriend, expats uit Groot-Brittannië. We waren volledig verdiept in hun verhaal: ze hadden 10 jaar in Engeland gewoondrs en woonde nu vijf jaar in het thuisland van de man, Portugal. Het was genoeg om iedereen te laten dagdromen!

Helaas moest haar vriendin na twee dagen vertrekken. Voor ons was het ook tijd om onze campervakantie voort te zetten.

Daytrip

Afbeelding

This page is a part of:

Mira Portugal

Iedereen was fysiek uitgeput van de bergwandelingen, dus besloten we het rustig aan te doen. De dames gingen met de fiets naar zee en de mannen liepen naar de kust. De drie dagen in Mira waren een welkome onderbreking. Behalve op het strand liggen en in het water waden, hebben we niet veel gedaan. De plaatselijke hotdogverkoper zette chips op zijn broodjes, die onze dochter wilde proberen. Een heel bizarre combinatie als je eensk me. Ik koos voor een broodje met verse vis. Daarna gingen we terug naar het strand om verder te genieten van onze rust, de zon, de zee en het zand. De zee was best wild in vergelijking met wat we gewend waren, en er stond veel wind, maar iedereen was blij er te zijn.

De camping was behoorlijk verouderd; ik vermoed dat zijn hoogtijdagen in de jaren tachtig waren, maar dat was geen probleem. Ons doel was om wat rust te krijgen.

Daytrip

Afbeelding

This page is a part of:

Coimbra

In Coimbra brachten we een nacht door op een parkeerplaats. (zie foto hieronder) Het was naast de hoofdweg en op vijf minuten lopen van het stadscentrum. Let op! Dit is illegaal en om deze reden raden we het niemand aan! We kwamen te laat om op een camping te komen. Maar het was LEUK! De politie was zeer aanwezig in Coimbra. Voor ons leek Coimbra het Monaco van Portugal. Een Ferrari, een Mercedes GT3, een Porsche... er kwamen heel wat supercars voorbij, iets wat we nergens anders in Portugal hadden gezien. Misschien was er een bijeenkomst voor dit soort auto, dat zou het ook kunnen zijn. Coimbra is een hele mooie stad, en nergens voelde je je onveilig (maar dat geldt voor de hele reis door Portugal).

We wilden Coimbra niet verlaten. Wildkamperen leek prima voor één nacht, maar we wilden nietde Portugese politie provoceren. Dus gingen we verder naar de camping in Coimbra. Een leuke camping, bijna in het centrum van Coimbra. Het overdekte winkelcentrum ligt op 10 minuten lopen. De mensen in Coimbra zijn erg vriendelijk. Vriendelijker dan in mijn eigen dorp. Dat is ook een geweldige kwaliteit van Portugal... mensen zijn erg behulpzaam en helpen je waar mogelijk. Of het nu in het Engels is of met Google Translaten, het maakt hen niet uit; zodra ze je begrepen, verscheen er een glimlach.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Recommendation

Afbeelding

Oliveira du hospital Gratis kampeerplek

This page is best viewed in:
Average: 5 (1 vote)

Estrada da Beira
3400 Nogueira do Cravo
Portugal

De laatste nacht in Portugal. De sfeer was donkerder; het gebruikelijke gelach en geklets aan de eettafel werden vervangen door een ijzige stilte. We hadden allemaal het gevoel dat het einde van de vakantie op de deur klopte. Maar zo is het... "aan alle goede dingen moet een einde komen."

Nog een laatste uitstapje naar de supermarkt, waarbij je goed kijkt naar de prijzen van de verse vis (7 € voor 4 stuks tonijnsteak); hethet zou lang duren voordat we weer zo 'n budgetvriendelijk eten zouden zien. We hebben de koelkast goed gevuld voor de reis naar huis.

Bijna vergeten, we verbleven hier gratis, je zult het niet geloven: met gratis wifi, elektriciteit, een speeltuin, barbecue en een bar en bakkerij op 100 meter afstand.

Dit was echt de kers op de taart. Niet dat we gierig zijn op onze campervakantie, maar met twee kinderen en 2500 km aandiesel, je moet het budget een beetje in de gaten houden.

Accomodation

Days

18
Continent
Budget
Low
Transport

Location map

POINT (-8.135352 39.662165)